Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Vellinge FF 22 16 3 3 51
2 Malmö IK 22 16 2 4 50
3 Bosnien Hercegovinas SK 22 15 2 5 47
4 NK Croatia 21 13 3 5 42
5 Kvarnby IK 22 12 5 5 41
6 Lunds BOIS 22 9 2 11 29
7 Heleneholms SK 22 9 1 12 28
8 Saba Palestina KIF/Liria IF 22 7 2 13 23
9 Limhamns FF 22 7 1 14 22
10 AIF Barrikaden 22 6 3 13 21
11 Tygelsjö IK 21 5 2 14 17
12 Teknologkårens IF LTH 22 1 4 17 7

Match

AIF Barrikaden

2 - 2
Gullviksborgs IP
18 juni 2022
15:30

Lunds BOIS

Referat

Referat: AIF Barrikaden - Lunds BOIS

Startelva: Filip – Viktor T, Chanon, Matte, Aman – Alex, Simon A, Bashar, Maksym – Anton, Mathias E,
Avbytare var:
Kevin som spelade innermittfältare sista 17 minuterna.
Henke som spelade anfallare sista 13 minuterna.
Ali som spelade höger yttermittfältare sista 13 minuterna.
Milad som spelade högerback sista 11 minuterna.
Samuel som spelade vänsterback sista 7-8 (?) minuterna.

Vi skaffade oss ett hyfsat spelövertag redan från början och därför kändes det bedrövligt när Lunds BOIS i den 10:e min tog ledningen efter två – för att inte säga tre- individuella misstag på raken från vår sida. Som tur var kvitterade vi bara två minuter senare och det var Anton som med ett synnerligen snyggt avslut från högerkanten gjorde det. Från sin position i höjd med straffområdeslinjen (?) på högerkanten, men ganska ren, satsade Anton på ett synnerligen smart och precist skott. Deras mycket säkra och trygga målvakt förväntade sig säkert ett skott i bortre – om han ö.h.t. förväntade sig något skott – och om inte det så åtminstone ett högt i närmsta, vilket han nog kunnat fixa, men Antons skott precis längs marken och precis invid stolproten blev för svårt för honom trots att han efter någon sekunds fördröjning, på grund av överraskningen, kastade sig åt det hållet. Ett klassmål!

Vi fortsatte att dominera spelmässigt och bollen befann sig en stor del av tiden långt in på deras planhalva när vi anföll brett med många spelare. Vi skapade också massor av halvchanser och en del hörnor. På en av hörnorna fick Alex ett riktigt bra läge men hans avslut blev inte helt hundra. Vid ett annat tillfälle i den 18:e min slog Alex, som ständigt tog sig förbi sina motståndare och kom ner mot kortlinjen, ett inlägg där vi hade flera spelare precis framför mål, varav någon också för ett tag hade bollen, men det hela ändå rann ut i sanden.

Vår dominans varade i dryga 35 min innan Lunds BOIS genomgick någon slags metamorfos och plötsligt tog över spelet helt. Det var också väldigt nära ett ledningsmål när en nick från en av våra egna nästan ställde Filip som stod några meter ut men där han genom lite akrobatik lyckades peta bollen över ribban.

I andra halvlek var spelet något jämnare – BOIS verkade ha fått lite självförtroende av sitt fina slut på första halvlek – men det var fortfarande vi som var det något bättre laget. I början av halvleken var det inte så många målchanser åt något håll, ja Lunds BOIS hade väl inga. Lite anmärkningsvärt var det att vi inte på någon av våra många hörnor lyckades skapa någon farlighet.

Sista kvarten av ordinarie tid började det däremot hända saker. Vi hade ett par klara målchanser som antingen slarvades bort genom dåliga beslut eller avvärjdes av en bra målvaktsinsats som när Alex i den 79:e min kom fri knappa 10 meter från mål och avslutade med en boll där nog de flesta redan räknat in ett ledningsmål innan målvakten som ”gjorde sig stor” kunde göra en mycket fin – men kanske också lite turlig räddning. Fyra minuter senare, när vi naturligtvis så gärna ville ha ett så oerhört viktigt avgörande mål, släppte vi för en kort stund allt defensivt tänk så att de kom två mot en med vår spelare mittemellan och lång ifrån båda två och vi då inga andra spelare på egen planhalva. Killen på vänsterkanten slog in bollen till den lite mer centrala lagkompisen som därmed fick fri lejd mot målet och med ett tidigt skott inte borde ha haft några större svårigheter att avsluta framgångsrikt. Nu väntade han lyckligtvis så länge med skottet att Maksym med ett ytterst förtjänstfullt hemjobb hunnit ansluta för att störa honom. De befann sig nu relativt nära kortlinjen men också väldigt nära målet och BOIS-killen hade åter ett riktigt bra läge att få in bollen men hans avslut blev inte tillräckligt bra för att Filip inte skulle kunna rädda med en fin reflexräddning.

När Henke kom in som anfallare på slutet fick vi som vanligt en ny dimension i spelet. Han störde ständigt motståndarna, vann några närkamper och var omöjligt att ta bollen ifrån när han hade den. I den 87:e min fick vi till det som vi trodde skulle bli det förlösande segermålet när Henke och Alex (som nu bildade anfallspar med Henke) hade ett fint samarbete som avslutades med ett målskott av Henke i en halvövergiven målbur. Vi hade dessutom två minuter senare en möjlighet att definitivt säkerställa segern när Alex några meter från kortlinjen slog ett svepande inlägg mot två, tre framstormande spelare framför mål men där ingen av dem riktigt hann fram med en tå för att stöta in den.

Och sedan skulle den hägrande så värdefulla segern som skulle fört oss upp på en åttondeplats i serien med ytterligare två lag inom tätt räckhåll ändå gå om intet på det mest irriterande sätt som tänkas kan. På övertid fick BOIS ett hyfsat frisparksläge från högerkanten som kändes rätt oroande men när det inte resulterade i någon farlighet andades vi väl i allmänhet ut. Visserligen var det inte orimligt med ytterligare några minuters tillägg med tanke på ett par skador men vi borde väl ändå kunna reda ut det tyckte man. Nu hann det dock bli ytterligare en frispark från ett fint läge, den här gången från vänsterkanten. Efter massor av tjafs mellan många spelare i samband med att frisparken skulle slås hördes domaren hota Lunds BOIS-spelare med att blåsa av matchen direkt och tänk om han gjort det. Nu skulle istället ridån gå ner fullständigt. När frisparken till slut slogs och matchtiden precis nått 94 minuter förpassade, efter lite studsar hit och dit där vi borde kunnat rensa undan, en av våra spelare vid försök till rensning in bollen i det egna målet.

Idag hade vi verkligen inte många marginaler med oss. Förhoppningvis blir inte detta avslutande mål avgörande när tabellen ska summeras. Visserligen var de väldigt nära ett 2-1-mål vid två tillfällen men vi hade fler målchanser varav ett par klara och var det spelmässigt bättre laget större delen av matchen och gjorde offensivt sett en mycket bra match där dock en del mindre bra beslut hindrade oss från att få än fler målchanser. Defensivt var det inte lika bra. Båda målen var bjudningar och därutöver var vi alltså nära ett självmål till.

Statistik: Hörnor: 8-1 Avslut på mål: 9-6 Avslut utanför: 10-10.

P.S. Hur förhandlingarna mellan Anton och en entusiastisk representant för en annan förening på åskådarplats om ett fett kontrakt slutade var vid detta referats pressläggning ännu inte klart:)
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Anton Henryson 1 1 0 0 0 0
Ali Yavari 1 0 0 0 0 0
Aman Jafari 1 0 0 0 0 0
Bashar Joumaa 1 0 0 0 0 0
Chanon Borgström 1 0 0 0 0 0
Mathias Erikson 1 0 0 0 0 0
Mattias Andersson 1 0 0 0 0 0
Milad Akbari 1 0 0 0 0 0
Viktor Törnkvist 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Filip Sjöberg 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 10 apr 2022, 13:00 Lunds BOIS - AIF Barrikaden 1 - 0